Over mijzelf

Mijn naam is Liesbeth van den Ham-Oosterveld en ik ben inmiddels 14 jaar werkzaam als therapeut in de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Mijn 3-jarige HBO opleiding tot acupuncturist heb ik gevolgd bij academie Qing-Bai te Nijmegen. Daarna heb ik een eenjarige opleiding Medische Basis Kennis afgerond. Deze opleiding werd gegeven op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijze in Arnhem. In 2012 heb ik een 2-jarige studie kruidengeneeswijze afgerond.

In 2013 heb ik deelgenomen aan een studiereis naar China waar ik stage heb gelopen in het ziekenhuis van Qing-Dao. Tijdens mijn stages werd ik telkens weer geraakt door de dankbaarheid van patiënten die vaak na jarenlang dokteren hun kwaliteit van leven zagen verbeteren dankzij de  traditionele Chinese Geneeswijze. Zij hebben mij bewogen om zo goed mogelijk mijn studie te doen afronden. Vervolgens heb ik een praktijk in Nijkerk opgezet.

Vanuit de acupunctuur wordt anders tegen klachten aangekeken dan wij in het westen gewend zijn. De acupuncturist stelt het welbevinden van de mens centraal en beschouwt de ziekte niet als een op zichzelf staand fenomeen. In China wordt gezegd dat met acupunctuur de zieke wordt behandeld in plaats van de ziekte.
Dit kan betekenen dat in mijn praktijk bijvoorbeeld vier mensen met hooikoortsklachten alle vier anders behandeld worden. Het zijn immers vier verschillende individuen met totaal andere klachtenpatronen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze de “Zhong”.
Acupunctuur wordt, mits uitgevoerd door leden van een beroepsvereniging als de Zhong, inmiddels geheel of grotendeels vergoed door nagenoeg elke zorgverzekeraar in de aanvullende polis.

 

neem contact op

Wilt u meer weten over de behandeling van uw pijnklachten, stress of allergieën, neem dan contact op.